Fashion

Naast de wereldbekende sportschoen heeft Nike ook enkele kledingstukken ontworpen. Een goed voorbeeld hier van zijn de exclusieve patronen op T-shirts, truien en jassen. De ontwerpers zijn uitgegaan van een patroon dat weergeeft wat je emotie is. Dit leverde een kledinglijn op dat niet alleen mooi ontworpen was maar ook zeer comfortabel zit.

In Juli 2015 hield Nike een modeshow in New York. De modellen bestonden ondermeer uit top modellen zoals Karlie Kloss en Joan Smalls en de sportsterren Allyson Felix (een Amerikaanse hardloopster), Li Na (een gepensioneerde Chinese tennisspeelster) en Paula Radcliffe (de Britse lange afstandsrenner). Het trok ook bezoekers van verschillende Europese mode ontwerpers. Veel nieuwe kleren zoals leggings, jassen en T-shirts zijn ontworpen door de Braziliaanse ontwerper Pedro Lourenco. De nieuwe richting die Nike is opgegaan bracht Nike $5 biljoen in het laatje en kan zich nu meten aan een van de meest bekende vrouwenkleding merken van de wereld.
De toekomst van Nike mode ziet er zonnig uit. Dit komt voornamelijk door drie redenen:

Allereerst raken steeds meer ontwerpers geïnteresseerd om met Nike samen te werken. Naast Pedro Lourenco heeft Nike ook een vruchtbare relatie met Riccardo Tisci, Jun Takahashi en Marc Newson.
Ten tweede, gezien Nike’s serieuze technische kennis (het duurde twee jaar om een nieuwe sport BH te ontwerpen in 29 verschillende maten), raakten steeds meer mensen ge├»nteresseerd om praktische kledij te dragen dat ook nog eens comfortabel zit.
De derde reden is dat Nike nu gebruik maakt van verschillende kleuren en ontwerpen dat het aantrekkelijker wordt voor de niet-sporters om ook de Nike producten te dragen.

Neem een kijkje in onze webwinkel en overtuig jezelf.