Garantie

header2

Nike staat garant voor het beste ontwerp en technologie voor sportschoenen. Wat is het geheim van Nike en wat maakt dit merk nu zo bijzonder? We nemen de techniek onder de loep.
Nike Air
De Nike Air technologie bestaat uit samengeperste lucht in een sterke maar flexibele ruimte. Deze luchtruimte bevindt zich onder de schoenzool achter de hiel, in het midden van de voet of in beide plaatsen. De luchtzool compartimenten in de Nike Air schoenen vangen schokken op om de voet minder te belasten. De lucht ruimte keert daarna weer in de originele staat terug en zijn klaar voor de volgende stap.
De voordelen van Nike Air Max zijn:
– Lichtgewicht: Het vervangen van de schoenzool met luchtkussens zorgt voor een lichtgewicht schoen zonder de prestatie aan te tasten. Dit is erg belangrijk want hoe lichter dat de schoen is, hoe minder energie de atleet verbruikt.
– Veelzijdig: Verschillende atleten verwachten verschillende prestaties. Nike Air is ontworpen om aan elke verwachting te kunnen voldoen.
– Luchtkussens: Wanneer de voet de grond raakt, zorgen de luchtkussens dat de zogenaamde impact geabsorbeerd wordt. Dit zorgt er voor dat spieren, pezen en gewrichten beschermd worden. De Nike Air luchtkussens keren direct weer naar hun originele vorm terug en zijn klaar voor de volgende kracht.
-Duurzaam: Duurzaamheid is belangrijk omdat het product een flinke tijd mee moet gaan. De Nike Air luchtkussens zijn ontworpen om het hele leven van de schoen zelf mee te gaan.
Naast de Nike Air schoenen zijn er ook andere modellen van Nike verkrijgbaar die allen verschillende karakters en eigenschappen hebben. We noemen er hier enkele op:
– LunarGlide: De hedendaagse variant die nu verkrijgbaar is, is de LunarGlide5. Het biedt een goede ondersteuning aan en maakt gebruik van het Lunar kussen systeem. Het is een stuk zachter dan zijn voorganger.
– Flyknit Lunar: Ook wel Lunar Knit genoemd, maakt tevens gebruik van het Lunar kussen systeem en zorgt voor een uitstekende voet ondersteuning. Het is erg lichtgewicht en comfortabel maar geen geschikte schoen voor een professionele renner. Wel ideaal voor de wandelaar.
– Lunar Racer: Met een lichtgewicht schoenzool leent deze schoen zich uitstekend voor een marathon. Een minimale ondersteuning, zachte bovenkant en sterke hiel zorgen voor een goede renschoen. Sommige mensen gebruiken deze dagelijks tijdens de training maar voor speciale gelegenheden zoals een marathon of wedstrijd kan de Lunar Racer ook uit de kast worden gehaald.
– Free Run: De Free Run series lopen van 3.0 naar 5.0 modellen (er zijn ook 7.0 en hoger modellen voor de niet renschoenen beschikbaar). 3.0 is de lichtste en de meest flexibele schoen waardoor het lijkt dat je op blote voeten loopt. Ideaal dus tijdens de gymlessen maar niet voor de serieuze lange afstand renners. Het 5.0 model komt dichter in de buurt van een renschoen en is nog steeds erg zacht en flexibel. Daar naast heb je ook nog het Flyknit Frees model dat gebruik maakt van het 5.0 model maar meer dient als een decoratieve schoen.
– Air Pegasus: De Air Pegasus is de meest populaire renschoen van Nike. Een hoop bekende atleten gebruiken deze dan ook regelmatig. Het is een erg neutrale renschoen voor de meeste renners, ziet er goed uit en is licht in gewicht. Bovendien is de Air Pegasus erg duurzaam. Een goede schoen wanneer je weinig ondersteuning nodig hebt.
– Zoom Structure: Een ontzettend comfortabele schoen van Nike. Het nieuwsre model, de +17 is een stuk smaller dan zijn voorgangers en staat bekend om zijn opvallend ontwerp.
– Zoom Vomero: Deze is zwaarder dan de Pegasus en de Structure maar toch een erg zachte schoen. Waarschijnlijk de meest zachte schoen van Nike ooit. Ideaal dus voor dagelijks gebruik.