Pvc vloeren worden steeds mooier en beter

Dé perfecte vloer bestaat niet. Maar als er één vloersoort is die de perfectie dicht benadert, is het wel de pvc vloer. Het mooie aan de moderne generatie pvc vloeren is dat deze vloeren de laatste jaren kwalitatief en qua uitstraling een enorme groei doorgemaakt hebben. Pvc vloeren worden steeds mooier en beter. Als opvolger van laminaatvloeren hebben pvc vloeren veel te bieden. Maar wat precies? In dit blog hebben we de meest interessante voordelen van een pvc vloer voor je verzameld. Kies ook voor een visueel mooie en sterke vloer!

Wat is een pvc vloer?

Pvc vloeren zijn feitelijk vloeren die bestaan uit Polyvinylchloride, een kunststofsoort die in elke vorm gegoten kan worden en een aantal interessante voordelen biedt. Pvc vloeren zijn supersterk en daardoor bestand tegen vloeistoffen en slijtage. Ze vormen een prima alternatief voor laminaat, vinyl, beton of hout, omdat pvc veel eigenschappen heeft die de zogenoemde materialen niet hebben! We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Een vloer met karakter en uitstraling

Een van de belangrijkste pro’s van een pvc vloer is het uiterlijk en de looks van dit type vloer. Een pvc vloer is verkrijgbaar in allerlei stijlen, zoals matte vloeren, extra matte uitvoeringen of vloeren die voorzien zijn van voelbare profielen. Ook qua kleuren en patronen is er eigenlijk alles mogelijk als je voor dit vloertype kiest. Zo kun je een pvc vloer laten plaatsen die qua uiterlijk voor 100 procent lijkt op een houten vloer. Andere opties zijn er ook genoeg, zoals een pvc vloer met betonlook of een pvc vloer die lijkt op een tegelvloer. Hierdoor is er altijd wel een vloer van pvc te vinden die naadloos aansluit op jouw interieurstijl. Kies je voor het leggen van een pvc vloer, dan heb je de garantie op een vloer met veel karakter!

De ideale vloer voor intensief gebruik

Laminaat, parket en houten vloeren in hun algemeenheid hebben als nadeel dat ze na verloop van tijd gaan slijten en dus lelijker worden. Maar ze zorgen wel voor een mooi interieur! Geregeld worden deze vloersoorten na jarenlang intensief gebruik niet alleen lelijk, maar zelfs glad en daardoor gevaarlijk. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Door een pvc vloer te gebruiken, ben je van dit soort problemen verlost. Pvc vloeren zijn namelijk enorm sterk en slijtbestendig. Ze zijn daarom met name geschikt voor intensief gebruik. Dus heb je kinderen, een huisdier of wil je in een druk bedrijf een vloer laten leggen, kies dan voor pvc. Dit vloertype heeft ook weinig onderhoud nodig en kan eveneens prima gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming.

Dit vind je misschien ook leuk...