Zo kun je bijdragen aan een beter milieu!

Kies bewust welke kleding je koopt

Natuurlijk wil je het liefst via de laatste mode gekleed gaan en koop je daarom misschien bij kledingmerken die niet zo duur zijn, maar die altijd de laatste trends hebben hangen. De kwaliteit van deze kleding kan af en toe wat tegenvallen. Waardoor je misschien die fijne spijkerbroek eerder weg moet gooien dan je had gehoopt. Een oplossing is, om de basiskleding waarvan je zeker weet dat je die langer wilt dragen, van betere kwaliteit te kopen. De kans dat het langer meegaat is groter. Want volgens flambregts voorkom je zo dat je actief meedoet aan de wegwerp industrie van de kleding.

Kijk kritisch naar je gedrag in huis

In huis valt er nog een hoop te veranderen waarschijnlijk. Hoeveel adapters heb je werkeloos in het stopcontact geplugd zitten? Het is heel gemakkelijk om je smartphone of laptop direct aan te sluiten als je wilt opladen. Maar als er geen apparaat op aangesloten zit, verbruikt de oplader toch energie. En als je door je huis loopt en optelt hoeveel adapters je nu eigenlijk in elke kamer hebt liggen…. Het is een kleine moeite om na iedere oplaadsessie de stekker even uit het stopcontact te trekken. Scheelt voor het milieu, maar uiteindelijk ook in je portemonnee.

Milieuvriendelijke verlichting is een kleine moeite

Lampen zijn ook een goed voorbeeld van dingen die je in huis hebt staan en die je dagelijks nodig hebt. Je wilt het gezellig in huis maken, maar je hebt natuurlijk ook gewoon licht nodig als het donker is. Ongemerkt verbruiken lampen ook veel energie, vooral omdat je er in iedere ruimte in huis meerdere tegelijk aan hebt. Het is vrij eenvoudig om te zorgen voor milieubewuste ledverlichting. Met Ledverlichting kun je tot wel 90% van je energieverbruik besparen. Een bijkomend voordeel is dat je ze veel minder vaak hoeft te vervangen dan de gewone spotjes. Ledverlichting heeft ongeveer 30.000 branduren. Dus behalve dat je minder energie verbruikt, bespaar je ook omdat je minder vaak een nieuwe ledverlichting hoeft te kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...