Corona-regels: Wat u moet weten over medische maskers en reizen

U hebt waarschijnlijk het nieuws over het coronavirus (COVID-19) gevolgd en vraagt zich af wat de laatste regels zijn voor reizen. Als eerste stap is het belangrijk om goed na te gaan wat de precieze coronaregels zijn voordat u naar uw bestemming reist. In sommige landen zijn medische mondkapjes in het openbaar vervoer nog steeds verplicht. Als u niet zeker weet of u al dan niet een medisch masker moet dragen op reis, neem dan contact op met uw plaatselijke ambassade voor meer informatie.

Waarom medische mondkapjes nog steeds verplicht zijn?

Deze mondkapjes beschermen jou beter dan de blauwe mondmaskers die we vooral in het straatbeeld hebben gezien. Bij de mondkapjes zijn de zijkanten dicht en zijn er geen openingen. Daarbij is er een speciale code waar je ze aan kunt herkennen. Deze waren aan het begin van de pandemie niet voor normale burgers alleen voor verplegers, maar enkele landen vragen deze maskers expliciet. In sommige landen waar wij naar toe reizen deze zomer wordt dit mondmasker nog steeds verplicht gesteld bijvoorbeeld tijdens het vliegen of het openbaar vervoer.

Check de bestemming voor dat je er naar toe reist

Voordat u op reis gaat is het verstandig om van te voren op de website van de Rijksoverheid dienst te checken wat de exacte regels zijn op de bestemming zelf. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan dat u het vliegtuig, trein of metro niet in mag omdat u geen mondmasker heeft. Mochten ze verplicht zijn houd er dan altijd één in uw zak zo kunt er geen één vergeten. Ook is het belangrijk om uw luchtvaartmaatschappij of treinmaatschappij goed in de gaten te houden wat hun laatste maatregelen zijn. Deze kunnen namelijk ook erg snel veranderen. Verder is het als je op de vakantiebestemming bent belangrijk dat je eens in de twee dagen kijkt of de situatie verandert is, zodat je op tijd naar huis toe kunt vertrekken.

Nu je meer weet over medische maskers en reizen, kun je jouw reis met een gerust hart plannen! Veilige reizen!

Dit vind je misschien ook leuk...