Kunstgras zie je steeds meer: dit is waarom!

De tuin is voor veel mensen een steeds belangrijker plek in de directe omgeving gaan innemen. Zeker in het voorjaar en de zomermaanden is een tuin dé ideale locatie om op adem te komen en te kunnen relaxen. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, kiezen de laatste jaren steeds meer mensen ervoor om kunstgras in de tuin te leggen. Als je er goed op let, zal het je dan ook opvallen dat je om je heen steeds meer kunstgras ziet. Maar waarom? Wat heeft kunstgras te bieden als meerwaarde boven natuurlijk gras? Dat leggen we in dit artikel aan je uit. Er zijn at ons betreft redenen genoeg om kunstgras te overwegen!

Straks geen lelijke gele of kale plekken meer in je tuin

De natuurlijke, altijd groene look van kunstgras is een van de belangrijkste redenen voor de populariteit hiervan. Kies je voor het aankopen van kunstgras, dan ben je voorgoed af van lelijke gele, donkere of kale plekken, waar je met natuurgras wel last van krijgt. Zeker in de warme zomermaanden wordt zaadgras snel lelijk en kaal. Door over te stappen op kunstgras in de tuin, ben je hier van af en is jouw gras voortaan groener dan dat van de buren.

Het tuinonderhoud gaat veel minder tijd en energie kosten

Een van de redenen dat kunstgras zo populair en geliefd is geworden, is het beperkte onderhoud dat nodig is. Je bent met kunstgras definitief af van tal van tuinwerkzaamheden. Zo hoef je voortaan niet meer de tuin te sproeien. En natuurlijk is grasmaaien ook niet meer nodig, want kunstgras groeit niet. Denk verder aan een tijdsbesparing als het gaat om onkruid weghalen, de bemesting van de tuin of het verticuteren. Koop je kunstgrasrollen, dan bespaar je op het vlak van onderhoud veel tijd, energie en natuurlijk ook kosten uit.

Een keuze die duurzaam en milieuvriendelijk is

Kiezen voor kunstgras betekent kiezen voor het milieu en het klimaat. Kunstgras is namelijk materiaal dat duurzaam is. Kunstgrasgazons hebben een relatief lange levensduur, die kan oplopen tot wel 30 jaar. Dat betekent dus lang genieten, zonder dat het milieu onnodig extra wordt belast. Daarbij moet je ook nog rekenen met het feit dat kunstgras goed te recyclen is. Later kan het dus weer opnieuw gebruikt worden.

Sterk genoeg voor meubilair en toestellen

Last but not least geldt kunstgras als zeer sterk. Kunstgras kan tegen een stootje, zelfs het hele jaar door. Met een gerust hart kun je er tuinmeubels, een loungeset, een konijnenhok of speeltoestellen van je kids op laten staan. Zonder dat het kunstgras beschadigd raakt!